Web Tasarım Ankara

REHBER Anaokulunda verilen eğitimle, çocukların çok yönlü ve bütünsel gelişmeleri sağlanır. Her çocuğun günlük ve temel becerileri yaşam biçimi haline getirmesi sağlanır. Rehber anaokulu eğitimi; çocukları ilkokula sorunsuz devam edebilecek beceri ve benlik yapısına kavuşturur. çocukların düzeylerine uygun dini bilgiler verilir. Bu kapsamda aşağıdaki eğitimler verilir.

• Beceri Eğitimi
  • Benlik Eğitimi
  • Okuma ve Yazmaya Hazırlık Eğitimi
  • Matematik Eğitimi
  • Zekâ Geliştirme Eğitimi
  • Satranç, zekâ oyunları, kodlama,
  • Sanat ve Estetik Eğitimi
  • Fen ve Doğa Eğitimi
  • Oyun ve Hareket Eğitimi
  • Sağlıklı Yaşam Eğitimi
  • Din Eğitimi
  • İngilizce Eğitimi
  • Arapça Eğitimi (isteğe bağlı)
  • Bilişim ve Teknoloji Eğitimi (isteğe bağlı)

6 yaş grubuna birinci sınıfı okutacak öğretmenler tarafından birinci sınıfa uyum/oryantasyon eğitimi yapılır.

Din Eğitimi, Sanat ve Estetik Eğitimi, Oyun ve Hareket Eğitimi, İngilizce Eğitimi, Arapça Eğitimi, Bilişim ve Teknoloji Eğitimi branş öğretmenleri tarafından verilir.

İlkokul Birinci Sınıfa Başlama

REHBER Anaokuluna devam eden ve ilkokula başlayacak olan çocuklara birinci sınıfa hazır olup olmadığını belirlemek amacıyla “İlkokul Hazır Bulunuşluk Testi” uygulanır. Test sonuçlarına göre gerekli iyileştirme çalışması yapılır ve veliye öneriler sunulur.