Web Tasarım Ankara

1. Öğrenme Merkezleri

Öğrenme merkezleri, günlük etkinliklerde yer alan okul öncesi eğitim kazanım ve göstergeleri ile günlük yaşam becerileri ve benlik eğitimi kazanımlarının gerçekleşmesini sağlayan uygun ortamlardır. Öğrenme merkezleri, çocukların bireysel farklılıkları ve gereksinimlerini karşılayacak şekilde düzenlenmiştir. Rehber Anaokulunda aşağıdaki öğrenme merkezleri bulunur.

• Blok Merkezi
  • Kitap Merkezi
  • Müzik Merkezi
  • Sanat Merkezi
  • Fen Merkezi
  • Matematik Merkezi
  • Drama ve Oyun Merkezi

2. Öğrenme Atölyeleri

• Müzik Atölyesi
  • Sanat Atölyesi
  • Fen ve Deney Atölyesi
  • Matematik Atölyesi
  • Zekâ Geliştirme Atölyesi
  • Gerçek Yaşam Atölyesi
  • Yaşam Becerileri Atölyesi

3. Gerçek Yaşam Alanları

Çocukların günlük yaşam becerilerini ve benlik yapısını oluşturmak amacıyla gerçek yaşam alanları oluşturulmuştur. Bu alanlar; yemek hazırlama ve ikramı, ütü, bulaşık-çamaşır yıkama, küçük ev aletlerini kullanma, misafir karşılama, ağırlama ve uğurlama vb. becerileri geliştirmek için oluşturulan gerçek yaşam atölyesi, okul bahçesinde sera/veya bitki yetiştirme alanları, okulun yakın çevresinde bulunan günlük yaşam merkezleri gibi alanlardır.